U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Klik op de banners hieronder.Klik op de banners hieronder.

_________________________

    


GOED OM TE WETEN

Wat doet acne met je?

Niemand vindt het leuk om puistjes te hebben. De een haalt z’n schouders op en maakt er geen probleem van, de ..... Lees verder...

Is Acne erfelijk!

Als beide ouders of een van beide ouders ernstige acne heeft gehad, heb je meer kans om ook .... Lees verder...

Heeft het zin om een dieet te volgen?

Er is geen bewijs dat een voedingspatroon of een specifieke voedingsstof de acne beïnvloedt. Er  .... Lees verder...

Puisten: alle feiten op een rij

Iedereen heeft er ooit wel eens in meer of mindere mate mee te maken ge.... Lees verder ...

Wij zijn nu gevestigd in Assen aan: Vaart Noordzijde 36 - 9401GN ASSEN

ROSACEA

Veel mensen hebben last van een chronische huidaandoening en lijden hier erg onder. Als u hun verhalen leest, begrijpt u dat mensen vaak jarenlange behandelingen moeten ondergaan bij verschillende doctoren en dermatologen. Zalfjes en/of antibiotica bestrijden vaak alleen tijdelijk de symptomen of helpen helemaal niet. Mensen leiden hierdoor helaas maar al te vaak een ongelukkig leven.

Wat is Rosacea

Rosacea betekent letterlijk 'rood als een roos' is een veel voorkomende “niet besmettelijke” chronische huidaandoening in het gezicht. De felrode kleur van de wangen en de neus is het meest opvallende.

Vier belangrijkste kenmerken daarvan zijn:  roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes.

Hoe ontstaat rosacea

In tegenstelling tot jeugdpuistjes komt rosacea echter op latere leeftijd voor en meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van en komt het minder vaak voor bij mannen en treft vooral blanke mensen met een licht huidtype. Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. De oorzaak van rosacea is onbekend en het is een hardnekkige aandoening. Rosacea is echter goed te behandelen, mits de juiste werkwijze.

Deze aandoening heeft de neiging steeds opnieuw de kop op te steken. Over het algemeen is rosacea niet bedreigend voor de gezondheid; de meeste patiënten zoeken echter hulp vanuit cosmetische zeer storend aspect.

De oorzaak van rosacea is onbekend. Bij de meeste mensen kan verergering optreden bij zonlicht en andere vormen van warmte. Voeding echter is nooit aangetoond dat dit een rol speelt. Door het eten van sterkt gekruid voedsel of het drinken van alcohol kan wel verergering van roodheid optreden. Ook het gebruik van cosmetische producten in het gezicht kan rosacea door irritatie tijdelijk wat verergeren.

Wat zijn de verschijnselen

De verschijnselen van rosacea zijn vooral zichtbaar op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn blozen (vanzelf wegtrekkende roodheid), blijvende roodheid, bultjes, puistjes en uitgezette bloedvaatjes (couperose). Meestal is de kleur rozerood en soms wat paarsrood. Blozen kan opgewekt worden door bijvoorbeeld emoties, warmte, zonlicht, hete of alcoholische dranken, hete of sterk gekruide spijzen maar ook de menopauze.

Minder vaak komen bij rosacea zwellingen van de huid voor. Soms ontstaan zwellingen door ophoping van vocht. Dit heet oedeem; deze zwelling voelt zacht aan en verdwijnt vanzelf. Door toename van bindweefsel in de huid kunnen ook zwellingen ontstaan. Deze gaan niet vanzelf weg en voelen harder en knobbelig aan.

Het bekendste voorbeeld hiervan is rhinophyma, dat ontstaat door vergroting van talgklieren op de neus en naderhand een toename van bindweefsel en treedt nagenoeg alleen op bij oudere mannen. De neus gaat er verdikt en knobbelig uitzien en wordt in het dagelijkse taalgebruik wel 'drankneus' of 'bloemkoolneus' genoemd. Niet terecht want het ontstaan van rhinophyma heeft niets te maken met bloemkolen of alcoholgebruik.

Ongeveer de helft van de mensen met rosacea heeft ook oogafwijkingen. De oogafwijkingen die bij rosacea kunnen optreden zijn vooral ontstekingen van de oogleden (blefaritis) en van het hoornvlies en het bindvlies (keratoconjunctivitis). De meest voorkomende klachten zijn droge ogen, een branderig of stekend gevoel, tranende ogen en een gevoel alsof er iets in het oog zit (gevoel van zandkorrels).

Ook komt migraine bij relatief veel patiënten met rosacea voor, vooral bij hen die last hebben van blozen. Soms gaat rosacea samen met seborroisch eczeem.

Ik schaam me zo

Ook rosacea is ongevaarlijk en geen ernstige ziekte maar vooral zeer vervelend, frustrerend  en ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen. Het geeft met al die roodheid een onzeker of ongelukkig gevoel. Je schaamt je ervoor en wordt er somber en verdrietig van. Het geeft je een ongemakkelijk gevoel en durft niet over straat of moet alles camoufleren.

De Rositta Methode

Rosacea is goed te behandelen, maar in de praktijk zelden definitief te genezen. Binnen een halfjaar na staken van de therapie treedt bij de helft van de mensen weer een verergering op.

Uit de praktijk en ervaring is gebleken dat met de “Rositta methode” meer dan 95% van de behandelde mensen volledig vrij zijn van rosacea en dit verschijnsel ook niet meer terugkomt.

Opluchting

Door vertrouwen die je ervaart in de heilzame werking en het bevredigend resultaat van de behandeling treedt een positief psychisch effect op en geeft je weer het gevoel van welbehagen en opluchting.

Reviews

De mensen die de rosacea-behandeling hebben gedaan kunnen u het beste vertellen hoe ze dit ervaren hebben. Lees daarom de reviews en overtuig jezelf dat wij jou ook kunnen helpen.

Gratis consult

Wilt u meer weten en gebruik maken van mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van Rosacea? Bel dan geheel vrijblijvend voor meer informatie en/of maak een afspraak voor een gratis consult.